Út az egészséghez

Az alma az egészséges táplálkozás fontos része!

Mindannyian hallottuk már, hogy "napi egy alma az orvost távol tartja", de miért pont az alma, miért olyan fontos része az egészséges, kiegyensúlyozott étrendnek?

Az alma magas antioxidáns tartalmú, amely magasabb értékű, mint az áfonyáé, ugyanazon tömegű eperé vagy narancsé. Valamint a legagyszerűbb snack utazás közben.

A továbbiakban kifejtjük Önnek, hogy mik az almák felhasználási- és fogyasztási előnyei, és azt is eláruljuk, hogy valójában miért is érdemes napi egy almát elfogyasztani. 

Antioxidánsok

Mai rohanó világunkban szükségünk van az antioxidánsokra, különböző vitaminok és ásványi anyagok pótlására. Az antioxidánsok oxidáció gátló kémiai vegyületek. Hatásukat úgy fejtik ki, hogy megkötik a környezetünkben lévő szabadgyököket. A szabadgyök olyan viszonylag rövid élettartalmú, erélyesen reaktív molekula, vagy molekularész, amely külső elektronhéján párosítatlan elektronnal rendelkezik. A szabadgyökök ezen párosítatlan elektronjukat "igyekeznek" párosítani, így a szabadgyököket oxidánsoknak nevezhetjük.

Az antioxidánsok egy része csak növényi táplálékkal kerülhet be a szervezetbe. Ilyenek a vitaminok (A-, C-, és E-vitamin) és a flavonoidok. Mások az emberi szervezetben is képződnek, mint az antioxidáns hatású enzimek (kataláz, glutation-peoxidáz, szuperoxiddizmutáz), a szőlőcukor, vagy a húgysav.

Súlykontroll

A változás lehetősége Bennünk rejlik, az akaraterőnk segítségével! Mindenkivel előfordul, hogy a stresszes, rohanó nagyvárosi mindennapokban a legkevesebb idő magára jut. "Még elvégzem ezt, még megoldom azt" - mondjuk, és mindeközben normál táplálkozás helyett olyan magas energia, zsír és szénhidrátokban gazdag "rágcsálnivalókat" fogyasztunk el, amelyek csak megterhelő edzőtermi gyakorlatokkal adhatóak le. Ebben segítséget nyújthat, ha van Önnel egy jóízű, friss, lédús alma, amellyel egészséges is. 

Almával az elunt salátáját is izgalmasabbá teheti, az egészséges súlymegtartás mellet.

Tápérték

A rohanó világban kevés idő jut magunkra. Jól vagyunk, mondjuk el számtalanszor, ha valakivel találkozunk. De valóban így van ez? Valójában mennyire vagyunk egészségesek? Az alma gazdag minőségi tápértékekben, vitaminokban, amelyek elengedhetetlenek a jó egészségi állapot és a betegségmegelőzés szempontjából. így mindennap hasznos változatosságot jelentenek a diéta minőségének javítása érdekében.  Egy átlagos méretű alma tápértéke:
ENERGIA            78 kcal
FEHÉRJE            0.3 gramm
ZSÍR                    0.2 gramm
SZÉNHIDRÁT     20.7 gramm
ROST                  3.6 gramm

Könnyed légzés

Az alma rendszeres fogyasztása szó szerint segít könnyedebben lélegezni egy új kutatómunka álláspontja szerint, amely összefüggést keres az alma, az egészséges tüdő és a légutak között. A polifenolok jelenléte védelmet nyújt a tüdő és a hörgők számára

Agy

Az egészséges táplálék az agyat agilissé teszi. Az állatkísérletekből származó új bizonyítékok azt mutatják, hogy az alma egyedi tulajdonságai megóvják az agyat olyan változásoktól, amelyek lelassítják vagy megzavarják a gondolkodási folyamatokat idősebb korunkban.

Szív- és érrendszer

Figyeljünk rá! Ez az értékes hálózat eltömődhet a lassan felhalmozódó koleszterin miatt. A kutatások azt bizonyítják, hogy az alma tartalmaz olyan vegyületeket, amelyek segítenek a szervezetnek a az érfalak tisztán tartásában, így a vér szabadon áramolhat.

Hasnyálmirigy

Az inzulinellátás zavara vagy a hasnyálmirigy aktivitásának gyengülése cukorbetegséget okozhat. Az almának alacsony a glikémiás indexe, így az alma fogyasztás hasznos lehet, ha valaki hajlamos a magas vércukorszint kialakulására.

Tüdő

Naponta egy alma elfogyasztása segíthet könnyebben lélegezni. Ha egy kismama étkezésének részévé válik napi egy-két gyümölcs fogyasztása, akkor az előnyösen hat a magzat tüdejének egészséges fejlődésére.

Szájhiginié

A teljes keményítő tartalmú élelmiszerek, napi 2 gyümölcsféle és további 5 zöldségféle elfogyasztása segít megszabadulni a fogszuvasodásért felelős cukroktól.

Emésztőrendszer

A fontos az emésztési folyamat karbantartása, a gyümölcsrostokban gazdag táplálék. Mint a fogaknál, úgy az emésztő rendszerünknél is a napi szintű zöldség és gyümölcs fogyasztás javasolt, ami segíteni fogja Önt az emésztőrendszere egészségesen tartásában.

Izmok

A kutatások azt mutatják, hogy az antioxidánsok az élelmiszerekben különösen a polifenolok néven ismert csoportban, megóvhatják izmainkat a kemény edzésből fakadó izomláztól. Cégünk almája kiváló polifenolforrás.

Súlykezelés

Az étrend és a testmozgás együttes odafigyelése segít az egészséges testtömeg elérésében és fenntartásában. Az almára jellemző az alacsony Glikémiás Index (GI) emellett az alacsony kalória tartalmának, magas rosttartalmának és ropogós textúrájának köszönhetően távol tartja az éhséget.