A ropogós almák titka

Szüret és tárolás

Vajon melyik almát válasszam?

 • Mindig kemény és sima héjazatú almát válasszon.
 • Ropogós, friss állag hosszabb megőrzése érdekében érdemes a fogyasztásig hűtőben tárolni.
 • Tegye a füléhez a kiválasztott almát, határozottan pöcköljön rá egyet és füleljen. Ha éles visszhangot hall, akkor megfelelő almát választott. 
 • A legjobbat keresi? Válasszon minket! 

Hűtött tárolás

Miért fontos jól tárolni?

Mi magyarok szeretünk friss, ropogós almába harapni, éppen ezért az almaevők kielégítésére különböző tárolási módszereket használunk a betakarítások közötti hónapok áthidalására. 

Elhivatottságunk, hogy az Önök számára egész évben tudjuk biztosítani az egészséges táplálkozást.

Milyenek a tárolási módszereink?


Mivel az alma gyorsan veszít a nedvességtartalmából, így a legideálisabb tárolási hőmérséklet számára 0-1 ° C között van, 85% -os páratartalom mellett. Továbbá az oxigén csökkentésével és a széndioxid növelésével, lassítjuk az alma tovább érését. 

Mindezeken túl a SmartFreshTM minőségbiztosítási rendszer egy új technológia, amelyeket a hűtőtárolóinkban használjuk, mind a szabványos, mind a szabályozott légkörben. A SmartFreshTM a természetes érési folyamat ellen működik, megakadályozza az etilén túlzott termelődését, a gyümölcs tárolása közben, ezzel az alma frissességét fenntartva. Ez egy olyan fejlesztés, ami azt jelenti, hogy egész évben friss minőségi almát tehetünk az Önök asztalára

A hideg tárolás befolyásolja-e az alma minőségét?


Az általunk használt tároló módszerek az almákat éppen frissen tartják, mint amikor leszedték őket. Az almafák kezelésének, tápanyag utánpótlásának módja igen nagy hatást gyakorol a minőségre, valamint az eltarthatóságra. Így a megfelelő tárolhatóságról már a kertben gondoskodunk. A szabályzott légtérből történő kitárolást követően az almák továbbra is hűtött közegben maradnak, hogy a hűtési láncfolyamat ne szakadhasson meg. Ezért kérjük Partnereinket és a kedves fogyasztókat, hogy gondosan kezeljék almáinkat, és tárolják hűvös helyen - lehetőleg a hűtőszekrényben, hogy azok az általunk kívánt tökéletes gasztronómiális élményt nyújthassák.

Tudtad?

Az alma termelők és kereskedők már évezredek óta próbálják hosszabbítani almáik frissen tarthatóságát  különböző tárolási módszerekkel. Az első írásos feljegyzés szerint, már a római kori Franciaországban mészkő barlangokat használtak a magas szén-dioxid-szintjük miatt. 

Három almatárolásra kifejlesztett Ultra Low Oxygen (ULO) technológiájú hűtőkamra szolgálja a frissesség megőrzését, Ez a technológia, vezető szerepet tölt be a zöldség és gyümölcs tárolás területén napjainkban. Az ULO technológia lényege, hogy az előállított termékek hosszabb időn keresztül is eredményesen tárolhatók legyenek.

Az ULO technológia szorosan kapcsolódik a hűtési technológiához, mert alkalmazása során a megadott, lehető legalacsonyabb hőmérsékletre kell levinni a termék maghőmérsékletét. 

Ahhoz, hogy a zöldség és gyümölcs hosszabb távon eredményesen tárolható legyen meg kell akadályozni a termék érését, minőségének negatív befolyásolása nélkül. A termékek fogyasztók által igényelt minőségét, ULO körülmények közötti tárolással érhetjük el. Szabályozni kell a hűtőkamrák légterét ez az O2 tartalom csökkentését és a CO2 tartalom kívánt értékre növelését és megtartását jelenti.  

Referenciáink:

További partnereink:

 • Auchan 
 • CBA
 • GRoby
 • Coop
 • Olajág otthonok
 • Pensio Minőségi Közétkeztetés
 • M és Társa 
 • kórházak 
 • iskolák