Alma termelés

A gyönyörű gyümölcs titka

Röviden

Ahogyan azt Társaságunk neve is sugallja, cégünk  alma termelésével foglalkozik. 50 hektáros gyümölcsösünkben 75 ezer almafáról gondoskodunk több évtizedes tapasztalat, kiterjedt tudás birtokában. 

Almafáink
A vásárlóink igényeinek kielégítése érdekében 26 fajta alma található meg kertünkben. A szüret nyári fajtákkal kezdődik augusztus elején, majd a télálló fajták betakarítása november közepéig tart.

Az előkészítésről röviden
A Partnereink által kívánt kaliber és súlymérték gyors és pontos teljesítése érdekében MAF RODA osztályozógépet állítottunk be manipulációs terünkbe. A gép, súlyra, színre, méretre és minőségi osztályra  válogatja szét almáinkat, melyeket a megrendelés teljesítésének pillanatáig hűtve tárolunk. 

Ismerje meg cégünket, lessen be hozzánk.

Három almatárolásra kifejlesztett Ultra Low Oxygen (ULO) technológiájú hűtőkamra szolgálja a frissesség megőrzését. 

Az áruforgalom irányítása a legközvetlenebb vevői igényekkel ismertet meg bennünket. A Vevőinktől hallott különböző igényeket és elvárásokat részben az előkészítés folyamán végre tudjuk hajtani, azonban igyekszünk ezeket beépíteni a termeléstechnológiába is.

A fák intenzív térállása miatt szükséges volt a fák magasságát visszavenni 2,5 méterig, az alma színeződésének javítására, valamint a szüret gyorsaságának megnövelése érdekében. Igaz, hogy ezzel a termés egy részét elveszítettük, azonban a minőségi alma termelése számunkra fontosabb, mint a mennyiség.  

Az alma mérete meg kell hogy feleljen a piaci elvárásoknak. Ennek érdekében fejlesztettük ki növekedésszabályozási technológiánkat. A tavaszi hajtásnövekedést is szabályozni tudjuk, amelynek köszönhetően bizonyos fajtáknál a korábbiakban jellemző 8-13 centiméterről 2-3 centiméterre visszaszorítottuk a szártagok hosszát. A Társaságunk saját faiskolájában neveljük maguknak a fák pótlásához szükséges csemetéket. Részben ennek is köszönhető, hogy az ültetvény máig 100 százalékos beállottságú.

Az ültetvényen 26 almafajta található, köztük ipari is, mint például a Judeline, amely kiemelkedően magas átlagtermésre képes, életerős fajta, apró gyümölcse kimondottan ízletes. "Csúcsmérete" mindössze 60-65 milliméter. Savai lassan bomlanak le, és ellenálló a gombás betegségekkel szemben.

Nyári almák a Royal Gala, a Gala Must, az Imperial Gala, a Mollies Delicious, az Akane, az Ozark Gold. Fő fajta az Idared, de van Jona­than, Jonagold, Golden De­licious, Red Rome, Well Spur, Granny Smith és még néhány egyéb fajta. Ilyen sokféle almával nehéz dolgozni, azonban a Vevőink ragaszkodnak a magas szortimenthez, fajtaváltozatossághoz.